Páginas

24 de novembre de 2015

Carrot cake amb avellanes i icing de llimona


Pensava que el carrot cake se l'havien inventat els americans... Error! He descobert que les pastanagues ja es feien servir, pel seu alt contingut de sucre, com a endolcidor a l'Edat Mitjana ja que els sucres de l'època eren  escassos i cars. Els suïssos clamen ser els inventors d'aquest pastís. De fet, la primera recepta registrada surt del receptari d'una escola suïssa. Però sembla ser que el carrot cake es comença a fer popular durant els anys de racionament a Anglaterra després de la Segona Guerra Mundial. Però van ser els americans qui li van donar el nom i la fama. Cap als anys 60 el van tastar i els va agradar tant aquella novetat que van fer del carrot cake & cheese-cream postres estàndard arreu. Vaja, com el nostre flam amb nata... 
Milfulls fa un temps ja va penjar una recepta de carrot cake. La recepta és bastant fidel a l'americana per que porta la crema de formatge. El carrot cake que us presentem avui és diferent. Les avellanes el fan més melós i l'icing de llimona li dóna un toc molt refrescant. Per mi no és unes postres, és més un caprici fàcil i deliciós per acompanyar un tè o un cafè  amb llet aquests dies de tardor. 
Bon profit! 


Carrot Cake amb avellanes



200
g farina
Amb la Kitchen Aid o la batedora, munteu els ous i aneu afegint els sucre fins que tingui una textura de llaç. Afegiu l’oli a poc a poc. Afegiu la vainilla en pols.
Incorporeu els secs tamissats amb l’ajuda d’una llengua pastissera. Quan sigui una massa homogènia, afegiu la pastanaga ratllada i les avellanes mòltes.
Aboqueu la massa en un motlle de plum-cake, que previament haureu untat amb una mica d’oli o mantega.
Enforneu a 180ºC durant 45-50 minuts, o fins que quan punxeu el centre del pastís, l’agulla surti neta. Deixeu-lo refredar sobre una reixa de forn i quan sigui fred desemotlleu-lo.
2
cc llevat en pols Royal
2
cc canyella en pols
¼
cc nou moscada
½
cc sal
¼
cc 5 espècies en pols
¼
cc vainilla en pols
275
g sucre morè
100
g tassa oli
4
ous
150  
g pastanaga recent ratllada
100
g avellanes mòltes



Icing

37
g suc de llimona
Barregeu el suc de llimona i el sucre glaç. Ha de quedar dens; la llepissada marcada al revers d’una cullera.

Banyeu el carrot cake amb l’icing i enforneu-lo un minut al forn a 150ºC.

155
g sucre glaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada