Páginas

14 de maig del 2013

Carrot cake


El pastís de pastanaga és un dels meus pastissos no-xocolata preferit. La història és molt llarga, i és que primer vaig descobrir el gelat de carrot cake del Häagen Dazs quan van obrir la seva primera botiga a Barcelona; després va arribar el pastís. N'he tastat molts de pastissos de pastanaga. El millor el vam menjar (també ja fa uns quants anys) al Soho de Nova York, en una botiga de mobles on vam entrar perquè anunciaven espresso coffee... Sí, sí, una botiga de mobles molt txulos on podies prendre el que vulguessis mentre decidies si compraves un d'aquells sofàs o una d'aquelles chaises longues tan extremadament cars.  (Per cert, ni nosaltres ni cap dels altres clients vam comprar cap moble). El cas és que el cafè, tot i ser Illy, no valia gaire; però el homemade carrot cake era deliciós... ummmhhh!! Des d'aleshores, n'he tastat i n'he fet molts i la versió que més m'agrada és la que avui us presento. 
Espero que us agradi! 

Carrot Cake




2
tasses farina
Amb la Kitchen Aid o la batedora, munteu els ous i aneu afegint els sucre fins que tingui una textura de llaç. Afegiu l’oli a poc a poc. Afegiu la vainilla en pols.
Incorporeu els secs tamissats amb l’ajuda d’una llengua pastissera. Quan sigui una massa homogènia, afegiu la pastanaga ratllada i les nous.
Repartiu la massa en dos motllos de 25 cm de diàmetre per 5 cm d’alt, que previament haureu untat amb oli o mantega.
Enforneu-los a 180ºC durant 25-30 minuts, o fins que quan els punxeu l’agulla surti neta.
2
cc llevat en pols Royal
2
cc canyella en pols
¼
cc nou moscada
½
cc sal
¼
cc 5 espècies en pols
1 ½
tasses sucre muscovado o sucre morè
1
tassa oli
4
ous
¼
cc vainilla en pols
2 ½ 
tassa pastanaga acabada 
de ratllar
1
tassa nous picades



Frosting

250
g mascarpone
Bateu el formatge mascarpone i incorporeu-hi el iogurt, a poc a poc aneu afegint el sucre, la vainilla en pols i la pell de llimona
125
g iogurt natural
1
cc vainilla en pols
2
tasses sucre glass
1
cs pell llimona ratllada




nous per decorar
Munteu el pastís amb una capa de frosting entre els dos pans de pessic, la última capa de frosting ha de quedar irregular, amb llapissades. Decoreu si voleu amb les meitats de nou, tot fent una sanefa.









1 comentari:

  1. Comparteixo amb tu la passió pel carrot cake... i mai l'he fet! Aquesta recepta serà l'ocasió perfecta. L'únic que em desconcerta és que els ingredients sempre es mesuren en tasses... com es fa l'equivalència en grams o cl?

    ResponElimina