Páginas

22 de maig del 2013

Cupcakes de fruits vermells


Aqui, a Catalunya, mengem magdalenes, les comprem als nostres forns tradicionals i les fem a casa. Per coure-les fem servir uns motllos de paper blanc i s'han inflar, tenir forma de muntanya.  
Des de fa un temps s'han instalat a casa nostra, provinents del Estats Units, els cupcakes. Els cupcakes són minipastissets dins d'un motlle de paper que es pot presentar en infinitat de colors. Són un petit caprici. Un i prou. La gràcia és que no es pot fer un segon tallet de pastís que després ens faci tenir remordiments de consciència quan ens posem els texans... Possiblement els cupcakes han arribat amb molta força arran de la sèrie de televisió Sex and the City, ja que la Carrie Bradshaw i les seves amigues menjaven cupcakes a Magnolia Bakery.
Els cupcakes són com un petit pastís, té una base de pa de pessic, que a diferència de la magdalena no s'infla. A sobre se li posa el butter cream (crema de mantega). Aquesta crema pot ser de molts gustos i colors. I es guarneix amb decoracions que ells anomenen toppings. Les decoracions normalment són petits carmelets de sucre o galetes o fins i tot mini figuretes de sucre que personalitzen segons la ocasió.
Personalment els trobo una mica massa densos. Per això faig unes versions una mica més nostrades. Podríem dir que les meves cremes són més com una mousse, una trufa, un ganache o una nata muntada com aquesta que us presento avui. Espero que us agradi!


Cupcakes de fruits vermells
Base del cupcake

225
gr farina amb llevat
Amb la Kitchen Aid, batem la mantega fins a tenir una textura esponjosa.
Afegim el sucre a poc a poc. Incorporem els ous un per un i barregem bé.
A part, barregem bé les farines i les afegim, tamissades, alternant amb la llet i la vainilla.
Posarem els motlles de paper dins el motlles metàlics. Això farà que no es facin amples durant la cocció. Repartim la massa dins dels motlles de paper, omplim fins a ¾ de la seva capacitat.
Enfornem a 180ºC durant uns 20-25 minuts o fins que al punxar-los la broqueta surti neta.
190
gr farina de rebosteria
225
gr mantega (temperatura ambient)
440
gr sucre
4
ous
250
gr llet
1
cc extracte de vainilla
24
motlles de paper

motlles metàlics o de silicona per coure magdalenes (opcional)

Crema (butter cream)

250
ml de nata per muntar
Muntem la nata i quan estigui ben ferma amb l’ajuda d’una llengua pastissera incorporem la melmelada i el colorant.
Posem la nata dins d’una mànega pastissera. Hi posem la boquilla de la forma que li volem donar. Fem un espiral tancat, començant per l’exterior de la base.
Decorem amb fruits vermells.
També podem posar una maduixa amagada dins la crema, una petita sorpresa.
3
cs melmelada de gerds
2
gotes de colorant vermell

fruits vermells frescs per decorar








2 comentaris:

  1. Quina feinada no??? Guarda-me'n algun! Va, va! Li enviaré a ma mare aquesta recepta.

    Esperem aquest post dedicat a la taula de la ràdio!

    Petons, Sílvia!

    /J.

    ResponElimina
  2. Jo ja els he probat! Menys empalagosos i més deliciosos :p
    Ja estic esperant el nou post per provar més delícies!!!

    Gràcies i petonet Sylvia!

    ResponElimina