Malgrat el vent, la pluja i la fresqueta que ens presenta la tardor avui m'atreveixo a proposar-vos aquest gelat de Conguitos. I és que de gelat se'n pot menjar tot l'any, no? La meva àvia, que va viure gairebé 90 anys, en menjava per postres cada dia una mica (això si, després posava sacarina al cafè; deia que havia de mantenir la línia...). Aquest de conguitos que hem fet aquest estiu està per llepar-se'n els dits. Bon profit!
Gelat de
Conguitos
|
||
200
|
ml de llet
|
Poseu la llet, la
crema de llet i el sucre. Apart, barregeu els 50 ml de llet amb la Maizena i
aboqueu-ho a sobre els rovells que prèviament haureu batut una mica. Quan la
barreja de llets i sucre arrenqui el bull, barregeu-la amb els rovells i
torneu-la a portar al foc. Feu una crema anglesa, no pareu de remenar amb una
cullera de fusta fins a aconseguir una temperatura de 85ºC, o fins que veieu
que queda la llepissada a la cullera. Traieu-ho del foc i canvieu-ho de
recipeint. Barregeu-ho amb la pasta de cacauets. Filmeu-ho amb contacte i
quan s’hagi atemperat reserveu-ho a la nevera fins al dia següent.
Munteu els 250 ml de
crema de llet i mescleu-la amb la preparació del dia anterior. És important
que tot estigui ben fred. Poseu-ho a la geladora segons les instruccions del
fabricant. Quan veieu que comença a agafar consitència afegiu-hi la xocolata
picada en forma de pluja. Canvieu-ho de recipient i deixeu-ho al congelador
entre 3 i 4 hores abans de menjar-lo.
|
250
|
ml de crema de llet (35% MG)
|
|
100
|
gr de sucre
|
|
150
|
gr de pasta de cacauets
|
|
8
|
gr de Maizena
|
|
50
|
ml de llet
|
|
3
|
rovells d’ou
|
|
250
|
gr crema de llet
(35% MG)
|
|
25
|
gr xocolata 65% picada
|
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada