Páginas

30 de setembre del 2015

Gelat de conguitos




Malgrat el vent, la pluja i la fresqueta que ens presenta la tardor avui m'atreveixo a proposar-vos aquest gelat de Conguitos. I és que de gelat se'n pot menjar tot l'any, no? La meva àvia, que va viure gairebé 90 anys, en menjava per postres cada dia una mica (això si, després posava sacarina al cafè; deia que havia de mantenir la línia...). Aquest de conguitos que hem fet aquest estiu està per llepar-se'n els dits. Bon profit!

Gelat de Conguitos



200
ml de llet
Poseu la llet, la crema de llet i el sucre. Apart, barregeu els 50 ml de llet amb la Maizena i aboqueu-ho a sobre els rovells que prèviament haureu batut una mica. Quan la barreja de llets i sucre arrenqui el bull, barregeu-la amb els rovells i torneu-la a portar al foc. Feu una crema anglesa, no pareu de remenar amb una cullera de fusta fins a aconseguir una temperatura de 85ºC, o fins que veieu que queda la llepissada a la cullera. Traieu-ho del foc i canvieu-ho de recipeint. Barregeu-ho amb la pasta de cacauets. Filmeu-ho amb contacte i quan s’hagi atemperat reserveu-ho a la nevera fins al dia següent.
Munteu els 250 ml de crema de llet i mescleu-la amb la preparació del dia anterior. És important que tot estigui ben fred. Poseu-ho a la geladora segons les instruccions del fabricant. Quan veieu que comença a agafar consitència afegiu-hi la xocolata picada en forma de pluja. Canvieu-ho de recipient i deixeu-ho al congelador entre 3 i 4 hores abans de menjar-lo.
250
ml de crema de llet (35% MG)
100
gr de sucre
150
gr de pasta de cacauets
8
gr de Maizena
50
ml de llet
3
rovells d’ou
250
gr crema de llet
(35% MG)
25
gr xocolata 65% picada




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada