Páginas

19 de juny del 2013

Biquini d'alvocat


Us heu preguntat mai per què els biquinis es diuen biquinis? Podria ser per la forma de triangle que tenen quan els tallem per la meitat, com els biquinis de cortineta. Però no,  diuen que el biquini va néixer a la Sala Bikini de Barcelona cap a mitjans dels anys 50. Ells van importar un entrepà que feien a França, el croque monsieur. Com que era el temps de la Dictadura i estaven mal vistos els anglicismes i galicismes en deien "el bocadillo de la casa". La fama de l'entrepà va anar més enllà de la sala de festes i en altres locals de la ciutat demanaven "un bocadillo como el del Bikini". Fins que suposo, que l'economia del llenguatge el va convertir en "un bikini". En tot cas, el mot s'ha extès arreu i avui tenim bikinis de; entrepans de pa de motlle farcits de tot allò que brolli de la nostra imaginació. 
I el biquini (diu el diccionari que l'hem d'escriure amb qu-) que avui us proposo és un biquini d'alvocat. L'he descobert fa poc i des d'aleshores el menjo com a mínim un cop a la setmana. El trobo fresc, divertit i deliciós.

Biquini d’alvocat



8
llesques pa de motlle
Poseu el formatge gruyere a sobre d’una llesca de pa, a sobre poseu-hi les fulles d’espinacs i les d’alfàbrega, a sobre l’alvocat tallat a làmines, i a sobre el formatge de cabra. Salpebreu-ho i tapeu-ho amb una llesca de pa.
Poseu-ho a la màquina de fer biquinis i retireu-los quan siguin daurats.
Tallau-los i serviu-los calents.

És important que la màquina de fer biquinis no tingui motlle, perquè queda bullit. La base de la planxa ha de ser plana.
1
alvocat
1
grapat d’espinacs frescos
4
talls prims de formatge gruyere
4
talls formatge de cabra, rulo
1
grapat de fulles d’alfàbrega

sal

pebre


1 comentari: