Després de tots els excessos alimentaris que hem fet durant les festes de Nadal, ara toca portar-se una mica bé... Personalment ja m'agrada la dieta sana a base de verdura poc condimentada i carn o peix sense salses, sempre que pugui acompanyar el cafè amb una mica de xocolata. El problema és que els Reis van venir tan carregats de bombons, catànies, turrons de disseny i altres temptacions que se'm fa molt difícil no entrar a la cuina i picar ara un bombó, ara un trosset de turró de neules i d'aqui a una estona un bocinet de xocolata amb ametlles i sal... Però tornem a la dieta sana, un plat de verdura al vapor amb un raget d'oli d'oliva verge i pebre rosa, una crema d'api, nap i fonoll, o una amanida tèbia amb entrebancs són opcions que aquests dies em venen molt de gust. És per això que avui us presento aquesta crema de pastanaga amb toc de gingebre i taronja.
Crema de pastanaga, gingebre i taronja
|
||
600 g
|
pastanaga
|
Talleu
la ceba emenicé (mitges llunes) i poseu-la a coure a foc suau amb un fil d’oli fins que
quedi transparent.
Talleu
la pastanaga a daus més o menys regulars. Peleu i piqueu el bulb de
gingebre. Afegiu la pastanaga i el gingebre a la cassola de la ceba i
saltegeu-ho a foc viu. Aboqueu-hi el brou vegetal o aigua calenta i bulliu tapat a
foc lent fins que la pastanaga sigui ben tova. Passeu per un tourmix fins que quedi ben fi
i coleu-ho per assegurar-vos que no hi queda cap trosset.
Afegiu-hi
el suc de taronja i feu que torni a arrencar el bull. Rectifiqueu de sal.
Quan
la serviu, hi podeu posar unes gotes de crema de llet i fer-les córrer amb la
punta d’un ganivet. També hi podeu posar unes ametlles picades o un pols de
pell de llima.
|
250 g
|
ceba
|
|
50 g
|
bulb de gingebre
|
|
200 g
|
suc de taronja
|
|
oli
|
||
sal
|
||
600 g
|
aigua o brou vegetal
|
|
Opcional per guarnició
|
||
ametlles laminades
torrades
|
||
crema de llet
|
||
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada