Páginas

15 de gener del 2014

Dies de dieta


Després de tots els excessos alimentaris que hem fet durant les festes de Nadal, ara toca portar-se una mica bé... Personalment ja m'agrada la dieta sana a base de verdura poc condimentada i carn o peix sense salses, sempre que pugui acompanyar el cafè amb una mica de xocolata. El problema és que els Reis van venir tan carregats de bombons, catànies, turrons de disseny i altres temptacions que se'm fa molt difícil no entrar a la cuina i picar ara un bombó, ara un trosset de turró de neules i d'aqui a una estona un bocinet de xocolata amb ametlles i sal... Però tornem a la dieta sana, un plat de verdura al vapor amb un raget d'oli d'oliva verge i pebre rosa, una crema d'api, nap i fonoll, o una amanida tèbia amb entrebancs són opcions que aquests dies em venen molt de gust. És per això que avui us presento aquesta crema de pastanaga amb toc de gingebre i taronja.  

Crema de pastanaga, gingebre i taronja

600 g
pastanaga
Talleu la ceba emenicé (mitges llunes) i poseu-la a coure a foc suau amb un fil d’oli fins que quedi transparent.
Talleu la pastanaga a daus més o menys regulars. Peleu i piqueu el bulb de gingebre. Afegiu la pastanaga i el gingebre a la cassola de la ceba i saltegeu-ho a foc viu. Aboqueu-hi el brou vegetal o aigua calenta i bulliu tapat a foc lent fins que la pastanaga sigui ben tova. Passeu per un tourmix fins que quedi ben fi i coleu-ho per assegurar-vos que no hi queda cap trosset.
Afegiu-hi el suc de taronja i feu que torni a arrencar el bull. Rectifiqueu de sal.
Quan la serviu, hi podeu posar unes gotes de crema de llet i fer-les córrer amb la punta d’un ganivet. També hi podeu posar unes ametlles picades o un pols de pell de llima.
250 g
ceba
50 g
bulb de gingebre
200 g
suc de taronja

oli

sal
600 g
aigua o brou vegetal


Opcional per guarnició

ametlles laminades torrades
crema de llet


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada