Páginas

21 de gener del 2014

Un altre pastís de xocolata


Divendres va tocar fer pastís de xocolata. Si ja ho sé estem en ple mes de desintoxicació de xocolates, però teníem una recepta nova, no podíem esperar més, l'havíem de tastar, i vam caure en el pecat més dolç dels Set Pecats Capitals, la Gula... A més era l'aniversari de l'àvia i la Berta va voler fer-li ella el pastís. El resultat tot un èxit. Això si, no és un pastís per menjar després d'un gran dinar. És per fer un esmorzar de diumenge o per berenar, és un coffee cake, és a dir un pastís o pa de pessic per acompanyar un cafè o millor encara, un cappuccino. Per cert, la recepta ens l'ha passat la Montse, una amiga de la Berta. Tasteu-lo i ja ens direu què us ha semblat.


Pastís gruixut de xocolata


Foneu la xocolata i la mantega al bany maria. Apart munteu els ous amb el sucre, i quan siguin ben ferms afegiu-hi la barreja de xocolata i mantega molt a poc a poc sense parar de batre. Quan sigui una mescla homogènia incorporeu-hi, a poc a poc, la farina i el llevat tamissats.
Poseu-ho en un motlle d’uns 30 cm de diàmetre i 6 cm d’alçada que previament haureu encamisat si no és de silicona.
Enforneu-ho a 180ºC durant uns 30 minuts o fins que al punxar-lo amb una broqueta, la punta us surti gairebé neta. És més bo si queda melós, mullat i per això, en aquest cas, és millor que el retireu del forn quan l’agulla encara surti una mica bruta de massa.

Foneu la xocolata i la mantega en un bany maria. Quan ho tingueu, poseu-ho a sobre del pa de pessic. Espereu que es refredi una mica i poseu-hi els toppings que volgueu.




200
g farina
200
g sucre
250
g mantega
1
sobre llevat Royal
5
ous
375
g de xocolata
(Nestlé Postres)



Per la cobertura
50
g mantega
150
g xocolata



toppings de colors

2 comentaris: