Divendres va tocar fer pastís de xocolata. Si ja ho sé estem en ple mes de desintoxicació de xocolates, però teníem una recepta nova, no podíem esperar més, l'havíem de tastar, i vam caure en el pecat més dolç dels Set Pecats Capitals, la Gula... A més era l'aniversari de l'àvia i la Berta va voler fer-li ella el pastís. El resultat tot un èxit. Això si, no és un pastís per menjar després d'un gran dinar. És per fer un esmorzar de diumenge o per berenar, és un coffee cake, és a dir un pastís o pa de pessic per acompanyar un cafè o millor encara, un cappuccino. Per cert, la recepta ens l'ha passat la Montse, una amiga de la Berta. Tasteu-lo i ja ens direu què us ha semblat.
Pastís gruixut de xocolata
|
||
|
|
Foneu
la xocolata i la mantega al bany maria. Apart munteu els ous amb el sucre, i
quan siguin ben ferms afegiu-hi la barreja de xocolata i mantega molt a poc a
poc sense parar de batre. Quan sigui una mescla homogènia incorporeu-hi, a
poc a poc, la farina i el llevat tamissats.
Poseu-ho
en un motlle d’uns 30 cm de diàmetre i 6 cm d’alçada que previament haureu
encamisat si no és de silicona.
Enforneu-ho
a 180ºC durant uns 30 minuts o fins que al punxar-lo amb una broqueta, la punta
us surti gairebé neta. És més bo si queda melós, mullat i per això, en aquest
cas, és millor que el retireu del forn quan l’agulla encara surti una mica
bruta de massa.
Foneu
la xocolata i la mantega en un bany maria. Quan ho tingueu, poseu-ho a sobre
del pa de pessic. Espereu que es refredi una mica i poseu-hi els toppings que
volgueu.
|
200
|
g farina
|
|
200
|
g sucre
|
|
250
|
g mantega
|
|
1
|
sobre llevat Royal
|
|
5
|
ous
|
|
375
|
g de xocolata
(Nestlé Postres)
|
|
Per la cobertura
|
||
50
|
g mantega
|
|
150
|
g xocolata
|
|
|
|
|
|
toppings de colors
|
Quina pinta! Provaré de fer-lo!
ResponEliminaSegur que et queda boníssim, no té cap secret amagat ;-))
Elimina